Utmanare

Att vara Scout är att utmana – dig själv, din omgivning och alla förutfattade meningar. Som utmanarscout händer det mycket i livet, många går på gymnasiet och har veckorna fullbokade. Då kan det vara skönt att koppla bort vardagen med Scouterna. Som utmanare klarar ni av att göra ert eget program och driva era egna projekt, där ledarens roll är att agera bollplank och hjälpa er med tips och råd. Det är även som utmanarscout många får möjlighet att åka på världsscoutjamboree och andra äventyr ute i världen.

Höstterminen 2022 börjar den 22:e Augusti. Temat är ”Hobbies”, och vi kommer ha möten där vi prövar varandras intressen.

Ledare på avdelningen är Linnea.

Utmanar Julhajk HT22

Den 2-4 December kommer utmanarna åka på julhajk till Hajkås! Hajken kommer kosta 350kr som betalas till bankgiro: 503-1430 eller swish: 1234-14 96 96. Markera betalning med deltagarens namn och "Utmanar julhajk". Samling vid vaktis sker klockan 18 på fredagen, och vi kommer vara tillbaka runt 15:00 på söndagen.

Höstens tema

Hobbies

Under höstterminen kommer vi lära känna varandra bättre genom att pröva varandras fritidsintressen. Bland annat kommer vi virka, spela gitarr och spela badminton!

Märkestagning

Dass

Denna terminen kommer vi ta märket ”Dass”, med fokus på personlig hygien. Under läger och hajker kan det vara svårt att ta hand om sig själv om man inte har tillgång till en vanlig toalett eller dusch. Därför är det viktigt att prata om det och hitta kreativa lösningar som passar patrullen.

Kriterier

• Diskutera hur ni sköter era behov när ni inte har tillgång till en vanlig toalett.
  • Prata om hur ni tar hand om er kropp på läger för att må bra. Hur kan kost och sömn påverka hur ni mår?
  • Skapa konkreta lösningar till hur man kan anpassa lägergårdar och lägerprogram för människor med t.ex IBS eller mens.