Jag-drommer-om

Vi åker på

Jamboree 22

I sommar är det dags för Jamboree 22  Här samlar vi den information som är bra inför lägret

Resa

Vi samlas vid Vaktis klockan 8:30 lördagen den 30 juli och kommer tillbaka dit mellan 17:30 och 18 lördagen den 6 augusti.
Alla ska ha med sig lunchmatsäck för avresedagen.

Packning och utrustning

Längst ned på sidan hittar ni en packlista för lägret. Titta gärna på den redan nu och kontrollera om det är något som ni behöver uppdatera eller komplettera med. Scouterna måste kunna bära sin egna packning från bussen till lägerplatsen. Det är väldigt bra att ha en liten ryggsäck med sig (tänk skolryggsäck) att bära vattenflaska och lunchmatsäck etc. i under lägret. Det är också bra att packa det scouten vill ha tillgängligt under bussresan i den lilla ryggsäcken.

Hälsa på

Det är en upplevelse även för anhöriga att besöka lägret under en dag. Här kan ni läsa alla information om hur man besöker lägret https://www.scouterna.se/jamboree22/besok-jamboree22/

Hör gärna av er till någon av ledarna under lägret om ni tänker komma och besöka oss så vet vi att ni kommer och planera för det. 

Pengar och värdesaker

Under lägret kommer det finnas kiosker, kaféer och lägerbutik som säljer scoutvaror. All mat och alla aktiviteter som scouterna deltar i ingår i lägeravgiften. Men vill man kunna köpa sig en glass, dricka, fika, scout t-shirt eller dylikt så behöver man ha fickpengar med sig. Och det är ni i varje familj som avgör hur mycket fickpengar som er scout får ha med sig. Det kommer gå att betala med betalkort, swish och kontanter under lägret. Vi rekommenderar att de som har ett betalkort har det med sig, då kontanter lättare kommer bort. Här kan ni läsa vad lägret skriver om betalmedel (scrolla ner på sidan) https://www.scouterna.se/jamboree22/deltagare/
Det är okej att ha med sig telefon till lägret och det kommer finnas möjlighet att ladda. Vi rekommenderar att man har med sig en powerbank som man kan ladda upp för att sedan kunna ladda sin telefon med. Glöm inte de sladdar som behövs för att kunna ladda telefonen och ev. powerbank (namna gärna både sladdar, kontakter och powerbanks). Även här är det något som ni som familj bestämmer. Vi tar inte ansvar för några värdesaker. Läger brukar vara förskonat från stölder men det är en plats med 10 000 deltagare och många besökare så prata med era scouter om hur de ska förvara och ta hand om de värdesaker de eventuellt har med sig. 

Jamboree betyder stor och glad samling, och i Scouternas värld betyder det jättestora läger med deltagare från många olika städer och länder.

Snabbfakta

  • Lägret tar plats i Norra Åsum som ligger i Skåne.
  • Lägret heter Jamboree 22 och är ett nationellt storläger som kommer ha runt 10 000 deltagare.
  • Lägertiden är 30 juli till 6 augusti 2022
  • Upptäckare till Utmanare kan följa med på lägret (födda 2011 och tidigare)
  • Lägret kostar 3450kr att åka på, resa tillkommer (ca 500kr)

Ladda ner

Här lägger vi de dokument som är viktiga att ha koll på inför Jamboreen.