Hur kommer huset se ut?

2 februari, 2022 av Pernilla Niemi

Just nu är husets alla väggar reglade och klara och vi får mer och mer en känsla av hur det kommer att bli. Nästa steg är nu att väggarna kommer kläs på utsidan med gipsskivor och sen kommer takstolarna monteras under nästa vecka.

Här ser vi ut från huset genom det som kommer bli vår entré. Vi som under flera år planerat för huset har en ganska bra bild av hur huset kommer att bli, men för att fler ska kunna visualisera det så har vi nu möjlighet att dela bilder på hur det kommer bli inuti.

Bilderna är framtagna av Anne-Li som som ihop med vår ledare Anders tagit fram en belysningsplan för huset. Färger på väggar och inredning kommer inte bli exakt som på bilderna, men layouten på huset stämmer.

Men vi börjar med utsidan. Huset kommer att bli rött och entrén kommer vara på samma sida som den var förut. Men vi kommer också ha en pardörr ut mot Kölnåsgatan. Innanför pardörren kommer vi har hobbyrum och förråd. På bilden syns de som en glasdörr med en träport som kan skjutas för, så kommer det inte bli utan istället en vanlig dubbeldörr.

Här ser vi huset uppifrån. Rummet i mitten som har formen lite som ett T är vår entré och hall som binder ihop alla rummen i huset. I direkt anslutning till entrén så är husets två toaletter, en med bara toalett och handfat och en lite större handikappanpassad toalett där det också kommer finnas dusch. Till vänster om hallen har vi hobbyrummet som också har en förråds del. Förrådet är rummet i det nedre vänstra hörnet. Här kommer det bli väggfasta hyllor där vi ska förvara tält, flytvästar, lägerköksutrustning mm. I hobbyrummet kommer vi ha en del förvaring för material vi använder under scoutmötena, arbetsbord och en diskbänk med en stor diskho för grovdisk. Här inne kommer golvet vara slipad betong och väggarna klädda med plywoodskivor.

Rummet rakt fram är vårt lilla mötesrum, här kommer det bli lite kontor men kanske också plats för en soffa att hänga i.

Till höger om entrén har vi köket och stora salen. I köket kommer vi ha plats för ett stort köksbord med stolar där vi kan ha möten, men också få plats att laga mat och baka. Hallen, lilla mötesrummet och köket kommer ha linoleumgolv och målade väggar. Och slutligen i övre högra hörnet har vi stora salen. Det som syns som streck på bilden i det rummet är träribbor som kommer sitta i taket och den triangelformade öppningen är en takkupa. På det sättet får vi in mycket ljus i rummet. I detta rummet sitter alla fönster högt upp så att vi ska kunna vara lite vilda utan att riskera att någon springer rakt in i en glasruta. Här kommer det vara en matta på golvet och väggarna kommer ha en bröstpanel av plywood. Mellan stora salen och lilla mötesrummet är ett förråd för stolar och bord.

Här ser vi en bild av stora salen. Innanför det höga smala fönstret kommer det hänga en lampa som kommer att ses även utifrån.

Här är vår hall, fönstret är in till lilla mötesrummet och dörren rakt fram går in till hobbyrummet.

Här har vi köket. ”Lådan” som är övanför köksskåpen kommer inte vara där, utan det kommer vara tomt ovanför skåpen upp till taket.

Här är hobbyrummet

Som ni kan se på bilderna kommer det vara rejäl takhöjd i huset. Alla rum, förutom toaletterna, kommer vara ända upp i nock. Ytterväggarna har en höjd på dryga 3 meter och sedan blir det drygt 4,5 meter som högst.