Baka bröd!
I torsdags fick Upptäckarna ställa in sitt möte. Istället för att ses så fick de en uppgift de kunde göra hemma; baka stekpannebröd.
Är ni fler som vill testa så kommer recepten här. Det går att göra det hemma på spisen eller ut över en eld eller på ett stormkök.
Recept på tunnbröd på scouters vis
Stekpannebröd (6 st)
2,5 deciliter vetemjöl
1 tesked bakpulver
1,5 tesked salt
1 deciliter vatten
Gör såhär:
Blanda ingredienserna till en deg.
Dela degen i sex delar och platta ut varje del.
Stek bröden i stekpanna på medelvärme någon minut på varje sida (använd inte fett i stekpannan).
Ät brödet till gryta eller som frukostmacka.
Jättegoda nybakta med marmelad på.
Stompa (10 kakor)
2,5 deciliter filmjölk
0,75 deciliter sirap
1 tesked salt
1 tesked bikarbonat
1 tesked anis (eller brödkrydda)
1 tesked fänkål (eller brödkrydda)
7,5 deciliter rågsikt
Gör så här:
Blanda och knåda ingredienserna till en jämn deg.
Dela degen i tio delar och platta ut varje del till en tunn rund kaka.
Håll gärna till på en bricka och ha rikligt med extra rågsikt när degklumpen ska plattas ut.
Stek bröden i stekpanna på medelvärme någon minut på varje sida (använd inte fett i stekpannan).
Lycka till!